Fashion street food

A tervezésre és megvalósításra felkéréskor olyan nyitott vagy részben nyitott vendéglátó egység volt a feladat, amely prémium anyagokból készül. Könnyen építhető-bontható, szakít az eddig megszokott formákkal, mégis új, és illeszkedik egy olyan környezetbe amely belvárosi, nagy forgalmú és rengeteg külföldi látogatja. Ez az V. kerületi Deák Ferenc utca. Fontos szempont volt, hogy 3 irányban kell kiszolgálni, tehát a központi eladótér egy nagyobb egység, míg a raktár-előkészítő egy zárt egységet képez. 

Az eladótér nagyon világos, átlátható, jól szellőző helyiség. Fontos, hogy a pecsenye illata belengje az utcát, oda irányítva minden korgó gyomor gazdájt. Este zárható, nyitástól viszont teljesen átlátható nagy nyílásokkal csináljon kedvet a fogyasztáshoz. Masszzív, csúszásmentes járófelülete legyen, amely könnyen építhető, bontható de takarítható is. 

Aljzat: Csúszásmentesített rétegelt lemezből készült trepnik, egymásba forgatható módon tárolható, szállítható. Minden járófelület csúszásmentes és vízszintes!

Falak, nyílászárók: Hagyományos rétegragasztott gyári lazúrozott fa nyílászárók hőszigetelt üveggel. A tömör részeken rétegelt lemez burkolat. (thermowood rétegelt lemez) A raktár zárható bejárati ajtóval készült, az eladótér nagy rolókkal zárható. 

Födém: A födémszerkezet rétegragasztott fenyő gerendázat, fölötte nyír rétegelt lemez. A vízvédelmet sötét-vörös ponyva adja, mely a járókelők szintjéről nem látszik. A lapostetős megoldás lehetővé tette, hogy körben határozott kontúr fusson végig, melybe a feliratozást marhattuk. Sajnos a viszonylag keskeny utca nem tette lehetővé a nagyobb tetőtúllógást, ezért egyik oldalon csak kitekerhető napernyőt lehetett alkalmazni.